dimarts, 21 de setembre del 2010

ZONA ZERO (souvenirs)



ZONA ZERO va ser la prova de foc. El baptisme de foc. El moment del Cataclisme, el naixement del Moviment Cataclista, la inauguració d'una nova Zona Zero a Ciutat.  

 
Instal·lació de Cranc Fucktory (M. Segui i R. Rodriguez) que acabaria 
convertida en una autèntica Zona Zero

Comptarem amb la instal·lació Souvenirs d'Oscar Mora, vingut expressament des de València, i que també va presentar al públic mallorquí el video El decálogo del buen demoledor-Demolició Total.


El decálogo del buen demoledor/Demolició Total (Polítiques Culturals)
Obra col·lectiva d'un grup d'artistes del País Valencià
  tan cataclitics com nosaltres mateixos...
...I és que Palma i València no se semblen només en la ratapinyada dels seus escuts...

També es van poder mirar i admirar la Instal·lació/Souvenir d'Oscar Vázquez Extintor i l'obra de Pepi Hervás Acero (transfer sobre guix); l'escultura  de Marc Barberà i les impressions a gran format de Pedro Oliver i Miquel Seguí, l'il·lustració de Magdalena Ferragut i tot plegat banyat en el llum i el color de les projeccions de Cranc Fucktory.

Hosted by imgur.com
Les projeccions de Cranc Fucktory ho ompliren tot de llum i color; 
en la foto veiem un moment de la seva instal·lació Zona Zero però també van desparramar la seva psicodèlia visual en altres parets i pantalles 


A més, una petita i informal exposició retrospectiva en complir-se cinc anys de poETICart, on es podia fer un repàs de les obres de la multitud d'artistes (i tot i així amics) que han omplert ja tantes pàgines fanzineres amb  poemes (tant literaris com visuals), il·lustracions, fotografies, collages, dibuixos, fotomuntatges, manifestos i borretatxos varis.


Hosted by imgur.com

Les gamberrades gràfiques de cinc anys de poETICart ompliren les parets

Per descomptat, vam aprofitar per fer un nou fanzine, al qual en aquesta ocasió hi van participar, enviant els seus treballs des dels quatre punts cardinals,  Oscar Mora, Roberto Rodríguez, Luis Álvarez, Miquel Seguí, Núria Martínez, Martí Sales, David Curto, Enric Mas, Pedro Oliver, Marc Barberà, Mavi Escamilla, Pepi Hervás, Pol Coronado, Susi Fernández, Magdalena Ferragut, Peru, José Ruiz, Antònia Gómez, Xavier Montsalvatje i Óscar Vázquez. 

I, com sempre, serigrafiat in situ per l'indispensable art d'Enric Mas i la seva paradeta insoladora, una autèntica performance de l'Ora et Labora cataclístic i poETICarter que converteix cada exemplar en una obra única. En aquesta ocasió, a més, tot simbolitzant el cataclisme, les zones zero d'arreu del món i el baptisme de foc cataclístic a Ciutat, cada fanzine gaudeix d'una bona i artesanal cremada posterior feta a mà per multitud d'amics  que venien com a públic i acabaren currant per nosaltres, com ha de ser, i als quals els hi agraïm la seva presència, la seva col·laboració i, of course, les seves donacions i consumicions.
Hosted by imgur.com
Enric, concentrat en serigrafiar cada exemplar



Hosted by imgur.com
Viky, exercint de pirómana...




 
Óscar, lluint una camiseta d'€urozona 0




 Tots ens divertiem, gaudint de la bona companyia, les animades converses, l'embriagament produït per tanta potència creadora, per la comunió en el cataclisme que es podia sentir flotant a l'ambient...per sota de la música els altaveus escopien les seves consignes, dures, conscienciadores, desencantades, divertides, tristes, frívoles o compromeses, segons el cas, preparant-nos pel que es veia venir... 






Les consignes arribaven directament al cervells dels assistents...

I en el moment més àlgid, en el cim de l'in crescendo, arribant al clímax, acariciant el paroxisme final, va arribar el moment. El moment de la destrucció. El moment cataclístic. El moment de convertir-ho tot en una Zona Zero, que era el motiu pel qual, al cap i a la fi, ens haviem reunit...



Ningú no sap d'on sortiren aquells martells, porres, palos i bolles demoledores, però tothom va saber fer-les servir... 




...ningú no podrà dir que no vam deixar una zona zero de primera...




Si t'ho vas perdre...encara queden fanzines i camisetes!




Totes les fotos a http://cataclistic.imgur.com/zona_zero

dimecres, 1 de setembre del 2010

Bloc cataclistic poETICarter

1 de setembre, nou curs, nova temporada, noves il·lusions, nous projectes, i un d'ells és aquest bloc cataclístic, poètic, ètic, estètic i arter. I ja que estam, podria ser €tic i €$tètic. Lo pillas? Idò no ho dubtis, quan això comenci a funcionar acceptarem totes les donacions que ens vulgueu fer...

Els cataclístics predicam el cataclisme, i en consequència és previsible que aquest bloc sigui un kaos, una torre de Babel, escrit fins i tot en èlfic, si fa falta. Que les informacions estiguin sovint desactualitzades o que no aportin res. Que penjem textos inintel·ligibles, fotos mogudes, dibuixos esborrats, videos que no es veuen i talls de sò que no se senten. Que tot acabi -en el millor esperit cataclistic- amb manifestacions multidisciplinars d'una Zona 0.

Però serà el nostre portaveu, el nostre diari oficial,el nostre Manifest continu.

I que perquè comencem amb aquest text tan absurd que acompleix amb totes les premises que acabam d'exposar?...

Fàcil. No és mes que una prova, un test, un tast, un article pilot, un full de contactes, i una falta de tacte.

Pasen y vean! Ha llegado el momeeeento....del cataclisme!...més que ahir i menys que demà...

Continuarem...